Gulabi-banden

“The Gulabi Gang” blev stiftet i 2006 i det nordlige Indien. Det er et af Indiens fattigste områder med en stærk patriarkalsk kultur, kastesystemer, analfabetisme, vold i hjemmet, børnearbejde og børneægteskaber

Kvindebanden ”Gulabi” er i det nordlige Indien kendt som den pink bande, fordi medlemmerne af banden bærer pink sarier. Banden er bevæbnet med bambusstokke og de kæmper for retfærdighed.

Formålet med det pink søsterskab var oprindeligt at straffe voldelige ægtemænd, fædre og brødre og bekæmpe vold i hjemmet. Kvinderne forsøgte at tale mændene til rette blandt andet ved at hænge dem ud offentligt, men fra tid til anden har kvinderne også grebet til deres bambusstokke, hvis mændene blev voldelige under samtalen med kvindebanden.

I dag har Gulabi-banden mange tusinde kvindelige medlemmer, og ifølge deres egen website også mange mandlige supportere. Ud over at kæmpe for kvinders rettigheder, kæmper Gulabi-banden i dag også for en retfærdig fordeling af hjælpepakker til fattige, pension til kvindelige enker og for at stoppe vold mod kvinder og børn.

Selv om det pink søsterskab for det meste kommer kvinder til hjælp, får banden også henvendelser fra mænd, som kæmper for menneskerettigheder i Indien.

Du kan se filmen her på Filmstriben.dk.

Du kan også besøge Gulabi-bandens egen hjemmeside her.