I Am Not Your Negro

Filmen er en rejse ind i de sortes historie i Amerika, der forbinder datidens borgerrettigheds-bevægelser med nutidens #BlackLivesMatter.

I 1979 skrev James Baldwin et brev til sin litterære agent med en beskrivelse af sit nye bogprojekt, “Remember This House”. Bogen var tænkt som en revolutionerende, personlig beretning om tre nære venners succesrige liv og mordene på dem alle tre – Medgar Evers, Malcolm X og Martin Luther King, Jr.

Da Baldwin døde i 1987, efterlod han sig kun 30 færdige sider af dette manuskript. I denne blændende og intense dokumentar, forestiller den kendte filmskaber Raoul Peck sig den bog, som James Baldwin aldrig fik skrevet færdig.

Resultatet er en radikal og gennemgribende undersøgelse af race i Amerika, hvor han bruger Baldwins egne ord og bunkevis af arkivmateriale.

I Am Not Your Negro er en film, der stiller spørgsmålstegn ved de sortes manglende tilstedeværelse i Hollywood og andre steder i samfundet. Og endelig har Baldwin og Peck, ved at udstille den dybere forbindelse mellem disse tre lederes liv og mordene på dem, lavet et værk, der stiller spørgsmål ved selve definitionen af, hvad Amerika står for.

Se filmen på DR (udløber 31. maj 2023).

Du kan se traileren herunder (fra YouTube):