De Røde Ører

Bandet som rigtig mange kender; de er aldrig bange for at stille op til et støttearrangement – stort eller småt. De Røde Ører spiller røde sange med et twist, for alle der gerne vil høre dem.

De Røde Ører har gennem årene haft skiftende besætninger, men har i de sidste fire år bestået af Anne Bode (sang), Thomas Riem (guitar, sang, computere) og Helge Knudsen (bas, cello, elektronik). Desuden låner de gerne en trommeslager, hvis situationen kræver det!

De Røde Ører tager gerne livtag forskellige musikgenrer, men rødderne står solidt i den røde sangskat.

  • Fællessange fra det revolutionære arvegods, i mere eller mindre traditionelle udgaver
  • Nye oversættelser af fx Violeta Parra og Rudolf Nilsen
  • PH’s – næsten – glemte, skarpe sang om kærlighed og krig
  • Egne numre
  • Og så er der SÅ meget mere….

Alle tre er aktive kommunister og vil med deres musik gerne støtte op om alle initiativer, der bringer bedre vilkår for arbejderklassen. Overskuddet af alle honorarer går til at støtte netavisen, Arbejderen.dk

De Røde Ører er både et band, man lytter til når de spiller for diverse foreninger, og et band man danser til, når de spiller op til fest.

De er kendt mange steder i Danmark, fordi de ikke er bange for at sætte sig i en bil og køre af sted mod for eksempel Nordjylland, hvis det er der festen eller arrangementet foregår. Og de er husket fordi de til de sidste to EU valg, har været band for Folkebevægelsens valgfest, der blev tv-transmitteret til hele landet.

Du kan følge De Røde Ører på Facebook. Her ligger en del materiale, blandt andet de videoer, vi præsenterer på denne side. Bandet har lovet at indspille et par numre specielt til VORES KULTURs hjemmeside, når der bliver plads i deres travle kalender. Indtil da kan du lytte til dem her, gå til et af de arrangementer, hvor de stiller op, eller du kan følge dem på Facebook.

Sang til modet

Her sidder vi så og kukkelurer, hver for sig… der er noget til vi igen kommer til at se hinanden direkte i øjnene igen – og nok endnu længere til vi skal ud at spille igen… så det gælder om ikke at tabe modet!Det har Mikael Wiehe skrevet en god sang om, og Henning Hyllested har tekstet for danskere.Vi ses snart igen derude – hagen op, kammerater!Kærlighed fra De Røde Ører

Slået op af De Røde Ører i Lørdag den 11. april 2020
Sang til modet
Sang om at samle kræfter (Jensen/Holst/Würgler)

Sang om at samle kræfter

Slået op af De Røde Ører i Fredag den 1. maj 2020
Sang om at samle kræfter (Würgler/Jensen/Holst)